Kies voor zekerheid met

de beste service en kwaliteit

CNG/Aardgas inbouw

Wat is CNG?

CNG staat voor Compresd Natural Gas wat letterlijk vertaald betekend onder hoge druk samengeperst gas, de meeste mensen kennen het is als Aardgas of Groengas(Biogas) welke onder hoge druk wordt opgeslagen, het is mogelijk hierop te rijden en is een schone brandstof waarmee u direct een voordeel doet aan het milieu. Groen / Bio-gas biedt het meeste voordeel en zien wij als de alternatieve brandstof voor nu en nabije toekomst.

Direct Milieu voordeel

Tanken van Groengas/Biogas (wat bij de meeste pompen aanwezig is) is het rijden op deze brandstof de meest schone manier, dit gas wordt o.a. verkregen door vergisting van biomassa, zoals groenafval en mest, rioolslip en afval, omdat voor het gas product het veelal bestond uit gras en planten wat CO2 opnam is deze uitstoot grotendeels gecompenseerd, en de fossiele brandstoffen enkel CO2 afgeven, Hierdoor kunnen we op groengas/biogas nagenoeg CO2-neutraal rijden. en over de gehele keten gezien zelfs schoner als de huidige manier van elektrisch rijden. Verder zijn er behoorlijke reducties van andere gevaarlijke stoffen die vrij komen in de uitlaatgassen tijdens de verbranding van benzine of diesel, aardgas heeft 95% minder Nox uitstoot dan diesel, bevat geen gevaarlijke fijnstof.

CNG systeem

Het CNG systeem bestaat uit cilindrische tanks welke vaak in of onder de auto geplaatst kunnen worden, systeem is qua opbouw te vergelijken met een LPG systeem met ook vaak een vulpunt achter het benzine klepje, brandstof keuzeschakelaar op of geïntegreerd in dashboard met de aflezing van de tank inhoudt. Het gebruik van het systeem is heel eenvoudig en gaat geheel automatisch voor u. en bij een goede inbouw is het ook gegarandeerd probleemloos.  

Belasting en subsidie      

Helaas wordt deze schone brandstof hoog belast net als rijden op LPG in Nederland, de wegenbelasting is gelijk aan LPG/G3 ook de oldtimers op CNG vallen in deze categorie.  

Er zijn diverse subsidies actief om het rijden op Groengas/aardgas zeer aantrekkelijk te maken ook al met weinig gereden kilometers per jaar, en het is de goedkoopste brandstof per gereden kilometer. en de schoonste brandstof met laagste CO2 uitstoot.  

VW Touran 1.4 TSI

CNG / BIOGAS

 

 

 

 

VW Touran is verkrijgbaar met een krachtige 1.4 TSI benzine motor met 110 KW en 250 NM deze accelereert in slechts 8,9 seconden naar 100 km.

Zuinig, wie het ontspannen aanpakt kan met minder dan 5,4 liter per 100 kilometer op benzine. In tegenstelling tot de iets zuinigere (4,3 ltr./100KM) TDI modellen (diesel), is de akoestische score van turbo benzine stukken beter. Zachtjes fluisterend voert hij zijn werk uit.

De benzine versie is nu ook op CNG leverbaar! met een brandstof verbruik van 4,3 KG per 100 kilometer gelijk aan de diesel uitvoering echter schonner en goedkoper. 

Meer informatie >