Kies voor zekerheid met

de beste service en kwaliteit
 

 

CNG/Aardgas inbouw

Wat is CNG?

CNG staat voor Compressed Natural Gas wat letterlijk vertaald betekend onder hoge druk samengeperst natuurlijk gas. De meeste mensen kennen het als Aardgas of Groengas (Biogas). Het is mogelijk om op deze alternatieve (schone) brandstof te rijden waarmee u direct een voordeel doet aan het milieu. Het nog schonere alternatief in brandstof is Groengas (Biogas) deze biedt het meeste milieu voordeel en zien wij als de alternatieve brandstof voor nu en nabije toekomst.

Milieu voordeel

Het tanken van Groengas/Biogas  wat bij de meeste CNG tankstations geleverd wordt. Is de meest schone en eenvoudige manier van duurzaam rijden. Dit gas wordt verkregen door onder andere vergisting van biomassa, zoals groenafval, mest, rioolslip en afval. Waarom een lage CO2 uitstoot dan aardgas? Omdat de grondstof van het groengas product veelal bestaat uit gras en planten welke direct CO2 opnemen en de fossiele brandstoffen enkel CO2 afgeven. Hierdoor kunnen we op groengas/biogas CO2-neutraal rijden, waarbij de broeikasgasemissie  zelfs veel beter is als de huidige manier van elektrisch rijden. Het rijden op groengas resulteert namelijk in negatieve broeikasgas emissie GHG, zie het europees onderzoek over verschillende energie gebruiken voor voertuigen en de daarbij horende GHG emissie. hier wordt gekeken naar de gehele cyclus van bron tot de uitlaat of te wel "well to wheel" en niet enkel “tank to wheel”. Verder kent CNG nog andere reducties van gevaarlijke stoffen die vrijkomen in de uitlaatgassen tijdens de verbranding van benzine of diesel die slecht zijn voor de gezondheid. CNG heeft onder andere veel minder NOx uitstoot, 99% minder van het gevaarlijke fijnstof dan een dieseluitvoering.

CNG systeem

Het CNG systeem bestaat uit onder andere cilindrische tank(s) welke vaak in of onder de auto geplaatst worden. Het systeem is qua opbouw vergelijkbaar met een LPG systeem. Vaak met het vulpunt achter het benzineklepje. Een brandstof keuzeschakelaar op of geïntegreerd in dashboard met de aflezing van de tank inhoudt. Het gebruik van het systeem is heel eenvoudig en gaat geheel automatisch. En bij een goede inbouw is het ook gegarandeerd probleemloos.  

Mercedes G

LPG inbouw

Merk:

Mercedes

Type:

G

Motorcode:

Verschillende motor varianten, 

Vermogen volgens specificaties:

- - - - -

Bouwjaar:

1978 >

LPG systeem:

Prins VSI 2.0 / standalone injectie optie: Valvecare , verschillende tankopties mogelijk

Meer informatie >

Hoe beoordelen klanten ons?

Schrijf een review

Previous Next