Kies voor zekerheid met

de beste service en kwaliteit
 

Zie Corona maatregelen 

CNG/Aardgas inbouw

Wat is CNG?

CNG staat voor Compressed Natural Gas wat letterlijk vertaald betekend onder hoge druk samengeperst natuurlijk gas. De meeste mensen kennen het als Aardgas of Groengas (Biogas). Het is mogelijk om op deze alternatieve (schone) brandstof te rijden waarmee u direct een voordeel doet aan het milieu. Het nog schonere alternatief in brandstof is Groengas (Biogas) deze biedt het meeste milieu voordeel en zien wij als de alternatieve brandstof voor nu en nabije toekomst.

Direct Milieu voordeel

Het tanken van Groengas/Biogas  wat bij de meeste CNG tankstations verkrijgbaar is. Het verbruiken van deze brandstof is de meest schone manier van rijden. Dit gas wordt verkregen door onder andere vergisting van biomassa, zoals groenafval, mest, rioolslip en afval. Waarom een lage CO2 uitstoot? Omdat de grondstof van het groengas product veelal bestaat uit gras en planten welke direct CO2 opnemen en de fossiele brandstoffen enkel CO2 afgeven. Hierdoor kunnen we op groengas/biogas nagenoeg CO2-neutraal rijden waarbij over de gehele keten zelfs veel schoner is als de huidige manier van elektrisch rijden. Denk hierbij aan “From production till End-of-life (EOL)” en niet “tank to wheel”. Verder zijn er behoorlijke reducties van andere gevaarlijke stoffen die vrijkomen in de uitlaatgassen tijdens de verbranding van benzine of diesel. Aardgas heeft 95% minder NOx uitstoot dan diesel en bevat geen gevaarlijke fijnstof.

CNG systeem

Het CNG systeem bestaat uit onder andere cilindrische tank(s) welke vaak in of onder de auto geplaatst worden. Het systeem is qua opbouw vergelijkbaar met een LPG systeem. Vaak met het vulpunt achter het benzineklepje. Een brandstof keuzeschakelaar op of geïntegreerd in dashboard met de aflezing van de tank inhoudt. Het gebruik van het systeem is heel eenvoudig en gaat geheel automatisch. En bij een goede inbouw is het ook gegarandeerd probleemloos.  

Belasting en subsidie      

Helaas wordt deze schone brandstof zwaarder belast als benzine in houderschapsbelasting net zo als rijden op LPG in Nederland. De wegenbelasting is gelijk aan LPG/G3 ook oldtimers jonger dan 40 jaar op CNG vallen in deze categorie.  

Er zijn subsidies actief om het rijden op Groengas/aardgas aantrekkelijker te maken. Zodat ook met weinig gereden kilometers per jaar het een goed alternatief is en u dan  de schoonste brandstof met laagste CO2 uitstoot rijdt.  

 

Toyota Auris 1,8 Hybride

LPG inbouw

Merk:

Toyota

Type:

Auris 1,8 Hybride

Motorcode:

2ZR-FXE (CO2 86 g/km)

Vermogen volgens specificaties:

100 KW 207 NM , Motor 73 KW 5200 RPM / 142 NM 2800 RPM , Elektrisch 60 KW (82 PK) 207 NM

Bouwjaar:

2013 >

LPG systeem:

Prins VSI 2.0 incl. Valvecare , 66 liter verzonken inbouw (ledig gewicht 1285 kg)
 
Meer informatie >